Mitkä ovat vinyylilattiapäällysteiden yleisimmät ominaisuudet?

SPC Vinyl Floorings featuring click and lock installation for super easy and quick installation.

Mitkä ovat tuotemerkkien käyttämien vinyylilattioiden yleisimmät ominaisuudet?

Miksi tuotespesifikaatiot ovat tärkeitä vinyylilattiamallistoissa

Jos olet uusi vinyylilattia-alalla, on tärkeää ymmärtää vinyylilattioiden koostumus. Termi vinyyli viittaa PVC-muovimateriaaliin, ja vinyylilattialaatat ja -lankut on siis valmistettu PVC:n monikerroksisista rakenteista. Aiemmassa artikkelissamme “Miten valita tuotespesifikaatio ylellisille vinyylilattioille” kuvailimme vinyylilattioiden rakennetta ja selitimme tarkemmin kunkin kerroksellisen rakenteen tarkoituksen.

Vinyylilattiaerittelyä laadittaessa on kuitenkin tärkeää ymmärtää, että vinyylilattioiden korkeimmat laatuvaatimukset eivät välttämättä toimi markkinoilla. Markkinoilla ja asiakkailla voi olla erilaisia mieltymyksiä ja hintapisteitä, jotka määrittävät markkinoilla hyväksyttävät lattiatyypit ja eritelmät. Esimerkiksi Amazonin sähköisen kaupankäynnin markkinapaikalla kohdeasiakkaat ovat erittäin hintaherkkiä ja yleensä aloittelevia DIY-käyttäjiä, jotka etsivät pikakorjaustuotteita, minkä vuoksi aloituspaikat kuori ja tarraa vinyylilaatat ovat myydyin tuote kaikissa vinyylilattialuokissa. Näin ollen premium-luokan vinyylilattiat eivät aina toimi, vaan on tarkasteltava yleisempiä ominaisuuksia.

Jos yrityksesi harkitsee pääsyä vinyylilattiateollisuuteen, kuvaamme alla vinyylilattiatyypin asennuksen mukaan ja selitämme näiden erittelyjen eri edut ja haitat. Esittelemme myös yleisimmät eritelmät, joita näissä vinyylilattioissa käytetään.

Vinyylilattiatyypit asennusmenetelmittäin

Yleisesti ottaen vinyylilattialaattoja ja -lankkuja pidetään neljää eri tyyppiä asennustavan mukaan: Peel & Stick, Glue Down, Loose Lay ja Easy Install Interlocking. Kullakin näistä asennustavoista on erilaiset ainutlaatuiset myyntivaltit ja edut (sekä haitat), joita olisi tarkasteltava, kun päätetään, mikä tuote lanseerataan ja myydään markkinoille:

Peel & Stick (itsekiinnittyvä) asennus:

Peel & Stick on yksi kätevimmistä ja aloitteleville DIY-ystävällisimmistä asennusmenetelmistä. Koska se on yleensä suunniteltu nopeaan asennukseen ja nopeaan kiinnitykseen, kokonaispaksuus on suunniteltu enintään 1,2 mm. Markkinoilla on 0,8-1,2 mm:n paksuus. Näin ollen laatta voidaan helposti leikata ja muotoilla ympäristön mukaan, esimerkiksi kun laatat asennetaan wc:n ympärille.

Peel & Stick -vinyylilattialevyt, joissa on itsekiinnittyvä ominaisuus. Sopii pienempiin DIY-projekteihin.

SPEC Design in Peel & Stick


Puolijäykkä, yleinen kokonaispaksuus 0,8 mm ~ 1,2 mm. Siinä on yleensä hyvin ohut kulutuskerros. Se on erittäin suosittu tuote verkkokaupassa, kuten Amazonissa.

Advantage

DIY Aloittelijoille ystävällinen. Koska se on ohut ja helppo muotoilla veitsellä leikkaamalla, sitä voidaan käyttää nopeaan koristeluun olemassa olevien lattiapäällysteiden päälle.

Haitta

Tuote on saanut paljon valituksia kutistumis- ja laajenemis- sekä käpristymisongelmista. Ei sovellu keskipitkän tai pitkän aikavälin käyttöön.

Liimaa asennus:

Kuten nimestä voi päätellä, liima-asennus edellyttää, että asentaja levittää liimaa vinyylilaattojen tai -lankkujen takaosaan asennusta varten. Liimaamalla alas vinyylilattioiden paksuus on yleensä 1,0-3,0 mm puolijäykissä LVT-levyissä.

Kuivaa takaisin Luxury Vinyl laatat LVT liimaa alas asennus muoti

SPEC Design in Glue Down


Liimaa alas ylellisyyttä vinyylilattiapäällysteet ovat usein kutsutaan Dry Back LVT. Se on puolijäykkä vinyylilaatta, jonka paksuus vaihtelee yleisesti välillä 1,0-3,0 mm. Ohuen paksuutensa vuoksi tuotemerkit lisäävät joskus ylimääräisen lasikuitukerroksen sen mittapysyvyyden parantamiseksi.

Advantage

Kustannustehokas verrattuna irtonaisiin ja click & lock -vinyylilattioihin.

Haitta

Tarvitaan enemmän asennusaikaa liimaamiseen, ja se on vaikeampi poistaa. Lattia on myös valmisteltava hyvin.

Loose Lay -asennus:

Koska markkinoilla ei yleensä erotella vinyylilattiatuotteita pakkauksissaan liimaamalla tai irtonaisesti, kuluttajan tai asentajan on itse määriteltävä oikea asennustapa. Koska liimoja ei kuitenkaan käytetä, irtonaisen asennuksen yhteydessä tarvitaan paksumpi ydinkerros, jotta saadaan aikaan suurempi vakaus ja enemmän painoja. Loose lay -laattojen yleinen paksuus on 3,0-7,0 mm, ja ne voivat olla puolijäykkää LVT- tai jäykkäydin SPC-materiaalia. Jäykkäydin-SPC-materiaalissa lisätään ylimääräinen aluskate sen vakauden parantamiseksi.

SPEC Design in Loose Lay


Saatavana sekä puolijäykkinä LVT-laattoina että jäykkänä SPC-lankkuina. SPC-levyjen kanssa tarvitaan aluskatetta, kun taas LVT-levyjen kohdalla se on valinnaista.

Advantage

Asennus on helppoa, ja se on helppo vaihtaa ja käyttää uudelleen remontin yhteydessä.

Haitta

Vesi voi vuotaa laattojen väliin.

Click & Lock (Interlocking) -asennus:

ll click & lock asennus pidetään irtonainen lay vinyyli laatat ja lankku. Se on päivitys olemassa oleviin irtovinyylilattioihin lisäämällä vinyylilattioiden reunaan unilin-lukitusaukkoja.

Click & lock -lukittavien SPC-lankkujen näyttö

SPEC Design Click & Lockissa


Saatavana sekä puolijäykkinä LVT-laattoina että jäykkänä SPC-lankkuina. Click & Lock -vinyylilankkujen vähimmäispaksuus on 4,0 mm, koska niissä on yksipuolinen reuna lankkujen lukittumista varten. Click & Lock -vinyylilattioiden paksuus vaihtelee yleisesti 4,0 mm:stä 9,0 mm:iin, kun aluskate on mukana.

Advantage

Yhteenliitokset vähentävät veden tunkeutumista saumojen väliin, joten sen vedenpitävyys on ylivoimainen Se on myös erittäin helppo käsitellä, ja se voidaan asentaa muutamassa sekunnissa.

Haitta

Koska Uniclic on Unilinin patentoima tekniikka, kaikki Click & Lock -vinyylilattiat maksavat korkeamman lisenssimaksun, joten niiden kustannukset ovat korkeammat.

Vinyylilattiapäällysteiden eri tyyppien yhteiset tekniset tiedot

Alla on lueteltu markkinoilla tarjottavien vinyylilattiapäällysteiden yleisimmät tekniset tiedot:

Vinyylilattiapinnoitteiden yleiset tekniset tiedot taulukko

Lyhyt johtopäätös:

Nyt kun olemme kuvailleet erilaisia vinyylilattioita asennuksittain ja hahmotelleet vinyylilattioiden yhteisiä ominaisuuksia, on myös tärkeää ymmärtää, että markkinoiden mieltymykset ja hintapisteet voivat vaihdella eri markkinoilla. Tietomme vinyylilattiapäällysteiden yhteisistä eritelmistä ovat vain viitteellisiä, ja markkinaolosuhteiden ymmärtämiseksi tarvitaan tarkempaa markkinatutkimusta paikallisista markkinoista, myyjistä ja niiden tuotespesifikaatioista.

Jos yrityksesi harkitsee oman tuotemerkin rakentamista vinyylilattiapäällysteiden alalla tai laajentaa tuotevalikoimaa vinyylilattiapäällysteiden alalla, ota rohkeasti yhteyttä meihin ja pyydä meiltä ilmaista neuvontaa, tarjousta ja ilmaisia näytteitä ilman pistoja.

Sreelance-tiimi auttaa sinua ja yritystäsi.

author avatar
Ethan Lee

Leave a Reply