Yhteenveto Domotex Asia Chinafloor Expo 2023 -messuista

Yhteenveto Domotex Asia Chinafloor Expo 2023 – joustavien vinyylilattioiden megatrendi

Johdanto Domotex Asia Chinafloor Expo -messuille

Viime viikon perjantaina päättyi Domotex Asia ChinaFloor Expo -messujen 3-päiväinen näyttely. Kuten useimmat alan toimijat tietävät, sitä pidetään suurimpana lattiamessuna, joka järjestetään koko Aasiassa, ja myöstoiseksi suurimpana maailmanlaajuisesti.

Tämänvuotinen Domotex-messu on ensimmäinen messutapahtuma, johon ulkomaalaiset voivat vapaasti osallistua vuoden 2020 pandemian jälkeen, ja olemme havainneet, että tapahtumaan on tulossa huomattavasti enemmän ulkomaalaisia ja maailmanlaajuisia osallistujia.

Näin ollen toimittajat ja valmistajat ympäri Aasiaa ovat kokoontuneet osallistumaan tapahtumaan, jossa on esillä monia uusimpia tuoteinnovaatioita ja malleja.

Tapahtuman aikana järjestettiin erilaisia seminaareja, joissa lattianpäällysteiden ja sisustussuunnittelun vienti piti pääpuheenvuoron keskustellakseen viimeaikaisista tekijöistä, jotka vaikuttavat tällä hetkellä arkkitehtuuri- ja sisustusmarkkinoihin.

Tässä artikkelissa on yhteenveto seminaareissa käsiteltyjä aiheita koskevista havainnoista sekä joustavien lattiapäällysteiden tuoteinnovaatioista (lähinnä LVT- ja SPC-luokat).

Merkittäviä keskusteluja Domotex Asia Chinafloor Expo -messuilla

Kolmipäiväisen tapahtuman aikana järjestettiin yli 30 seminaaria, joissa puhujina oli arkkitehtitoimistoja, sisustussuunnittelijoita, suuria tuotemerkkejä, valmistajia, konsultteja, tutkijoita ja alan järjestöjä.

Suuria aiheita olivat rajatylittävä viestintä teollisuuden toimitusketjussa, sisustussovellukset, materiaalitekniikka, rakennusten teollistaminen ja älykäs asuminen.

On syytä huomata, että pääpuheenvuorojen aikana on jatkuvasti mainittu moniulotteisuudesta / moniulotteisuudesta.

monikäyttöinen tilasuunnittelu, jossa kuluttajat etsivät sisustussuunnittelua, joka tarjoaa monikäyttöisen käyttötarkoituksen pitkälle kaupungistuneessa ympäristössä.

Laadukas asuminen vihreillä sisustustuotteilla on myös tärkeä aihe, joka on nostettu esiin, kun teollisuus on aloittanut vähähiilisten päästöjen ja hiilineutraaliuden tavoittelun erilaisten rakennusmateriaalien tuotannossa.

Koska kuluttajien käyttäytyminen on jatkuvassa muutoksessa, sisätiloissa tarvitaan entistä helpompaa ja nopeampaa remonttia.

Suuntaukset

Mitä suuret toimittajat ja johtavat tuotemerkit tekevät?

Domotex Asia ChinaFloor -messuilla vieraillessamme olemme havainneet, että joustavien vinyylilattiapäällysteiden toimittajat jakavat strategioita kahteen suuntaan. Toinen keskittyy toimitusketjun ja tehdasalueiden laajentamiseen esimerkiksi Vietnamissa ja Meksikossa, ja toinen keskittyy joustavien lattianpäällysteiden uusien tuotteiden kehittämiseen.

Mielenkiintoista on, että toimittajat eivät yleensä toteuta näitä kahta strategiaa samanaikaisesti, vaan ainoastaan korkealle sijoittunut toimittaja, joka lähettää kuukausittain yli tuhat konttia, on laajentanut tehdasalueitaan kansainvälisesti ja kehittänyt samalla uusia tuotteita.

Näin ollen olemme havainneet, että kiinalaiset toimittajat, jotka laajentavat tuotantolaitoksiaan kansainvälisesti, tarjoavat vain LVT- ja SPC-lattioiden vakiomallistoja. Tässä näyttelyssä olemme havainneet, että korealaiset ja vietnamilaiset toimittajat tarjoavat myös vain vakiomuotoisia LVT- ja SPC-lattioita.

1. tason toimittajat laajentavat toimintaansa johtavien lattiapäällystemerkkien kanssa kehittääkseen seuraavan sukupolven vinyylittömiä elastisia lattiapäällysteitä. Toisen tason toimittajat joko laajentuvat maailmanlaajuisesti tai investoivat innovatiivisiin lattiatuotteisiin.
Maailmanlaajuiset tuotemerkit ja johtavat toimittajat investoivat polypropeenipohjaisten LVT- / SPC-lattiapäällysteiden tutkimukseen ja kehitykseen.

Mikä on vinyylittömän kehityksen suuntaus?

Vinyylittömät lattiat ovat edelleen yksi alan tärkeimmistä tuotekehityssuuntauksista. Sen lisäksi, että näemme ensimmäisen tason toimittajien tuovan markkinoille vinyylittömiä LVT- ja SPC-levyjä, saimme myös kuulla, että johtavat lattiapäällystemerkit vaativat yksinoikeuksia myyntiin. Tämä on osoitus siitä, että tuotemerkkien etujen mukaista on luopua PVC-pohjaisista lattiapäällysteistä, ja ne pyrkivät strategisesti hankkimaan yksinoikeudellisia toimittajia tällä alalla.

Vinyylittömiä lattiapäällysteitä kehitetään tällä hetkellä kahteen suuntaan, joista toinen on PET-polymeeripohjainen ja toinen polypropeenipohjainen (PP). Ei ole varmaa, kumpi johtaa, koska olemme havainneet, että eri suuret tuotemerkit ovat valinneet eri materiaalin (samoin kuin asianomaiset toimittajat/kehittäjät, koska ne ovat läheisessä yhteydessä toisiinsa).

Asiantuntijoidemme mukaan vinyylivapaa LVT/SPC on megatrendi. “Yli puolet Kölnin messuille Saksassa osallistuneista lattiamerkkien edustajista on esitellytPVC-vapaita lattiapinnoitteita tavanomaisten PVC-pohjaisten lattiapinnoitteiden sijaan”.

VINYYLIVAPAAT KEHITYSHAASTEET

Hybridikerroksen liimausongelma PP-tulostuskalvoissa

Koska PP-pohjaisten lattiapäällysteiden kehittämisessä työskentelee nykyään monia toimittajia, alan yhteisenä haasteena on ollut PP-lattiapäällysteiden kerrosten välinen liimaus- ja liimausongelma.

Tavanomaisissa PVC-lattioissa PVC-materiaali voidaan helposti liimata yhteen öljypohjaisella musteella. PP-polymeerin ja vesipohjaisen PU-musteen välinen kovalenttinen sidos on kuitenkin erilainen, minkä vuoksi sidos on tehoton lämpökovettumisprosessin aikana. Lyhyesti sanottuna PP-kalvo ei liimaudu hyvin PU-musteen kanssa välissä.

PP-tulostuskalvon näyttö Domotex Asia Chinafloor Expo 2023 -messuilla

Yleinen ratkaisu tähän (jonka olemme havainneet markkinoilla olevissa tuotteissa) on käyttää liiman kaltaisia (PUR) pinnoitteita, jotka voivat tehokkaasti liimata kerrokset yhteen. Tämä käytäntö ei kuitenkaan ole mielestämme ihanteellinen ratkaisu, koska se lisää kustannuksia ja aiheuttaa muita mahdollisia ongelmia liimojen käytössä.

Ratkaisumme keskittyy sellaisen modifioidun PP-tulostuskalvon kehittämiseen, joka voi kiinnittyä toisiinsa matalissa lämpötiloissa ja ilman PUR-pinnoitetta.

Miten Sreelance voi tukea PP-pohjaisten vinyylivapaiden LVT- / SPC-lattiapäällysteiden parempaa kehitystä?

Me Sreelance Material Technologylla olemme vahvasti mukana tuotantoketjun alkupään toimitusketjuissa. Tämä tarkoittaa, että tarjoamme muutakin kuin vain valmiin tuotteen. Tuemme tuotemerkkejä ja jopa joustavien lattiapäällysteiden valmistajia valitsemaan materiaaleja komposiittimateriaaleista painokalvoihin, kuviomalleihin ja kokonaisiin lattialankkuihin.

Tällä hetkellä olemme aloittaneet kehitystyön korkean naarmuuntumiskestävyyden omaavan PVC-kulumiskerroksen ja polypropeeniin (PP) perustuvan LVT/SPC-kaavan alalla. LVT:n ja SPC:n valmistajat voivat hankkia puolivalmiita materiaalejamme tuotantolinjoihinsa.

Asiantuntevat insinöörimme täällä Sreelance on työskennellyt ratkaisujen kehittämiseksi materiaalien PP-LVT / SPC ottaen huomioon nykyiset tuotantolaitokset, jotka tällä hetkellä tuottavat vakio LVT / SPC tuotesarjat. Tarjoamme raaka-aineita PP-painokalvojen, yhteisen PP-kulumiskerroksen ja painokalvon muodossa sekä modifioitua komposiittia PP-lattianpäällysteiden perusmateriaalin ekstruusiota varten.

Materiaaliratkaisumme on tarkoitettu olemassa oleville vinyylilattiapäällysteiden valmistajille, jotta he voivat vaihtaa tuotevalikoimaansa tehokkaasti ilman suuria muutoksia nykyisiin laitteisiin tai investointeihin.

author avatar
Ethan Lee

Leave a Reply