Mannington: Hiljattain lanseerattu Proxy Vinyl Free Commercial LVT

Mannington Commercial on lanseerannut uudelleen vinyylivapaan LVT Proxy -mallistonsa kaupalliselle sektorille.

Mannington on lanseerannut Proxy Vinyl Free Commercial LVT -mallistonsa.

Tässä kuussa Mannington Commercial lanseerasi ensimmäisen vinyylivapaan LVT-tuotemallistonsa kaupalliselle sektorille. Tämä on ensimmäinen PVC-vapaa mallisto, jonka tuotemerkki on lanseerannut. Se on suunnattu liikekiinteistöille, rakennushankkeille ja kerrostaloille, joilla on paremmat ympäristöominaisuudet. Proxy LVT -mallisto on Red List -vapaa, ja sen hiilidioksidipäästöt ovat 105 prosenttia kehdosta portille.

Manningtonin PVC-vapaat luksusvinyylilaatat 2,5 mm LVT kaupallisiin sovelluksiin.

Proxy Vinyl Free Commercial LVT Tuotetiedot

Tämä Proxyn kaupalliselle sektorille tarkoitettu LVT-mallisto koostuu 2,5 mm paksusta pohjakerroksesta ja 0,5 mm/20 mil paksusta kulutuskerroksesta. 0,5 mm:n kulutuskerroksen ansiosta se soveltuu raskaaseen käyttöön kaupallisissa kohteissa. Koska Proxy-mallistoa on saatavana sekä kivi- että puukuvioina, tässä LVT-mallistossa on kaksi kokoa, ensisijaisesti 7,25″ x 48″ koko puukuvioille ja 18″ x 18″ kivikuvioille.

Proxy Vinyl Free Commercial LVT värivalikoima

Mannington Proxy Vinyl Free Commercial LVT värivalikoima
Flooring Manufacturers and Flooring Brands to evaluate their product's environmental impact with assessment such as Cradle to Gate Approach.

Megatrendi kohti ekologista kestävyyttä

Maailmanlaajuisilla markkinoilla on vähitellen kehittymässä suuntaus, joka on yhdenmukainen monien kansalaisjärjestöjen ja sääntelyviranomaisten esiin nostamien ympäristökysymysten kanssa. Lattianpäällystys- ja lattiapäällystealalla huolenaiheet keskittyvät pääasiassa materiaalisovelluksiin ja valmistuksen hiilijalanjälkeen.

Olemme havainneet, että suuret tuotemerkit ovat ymmärtäneet tämän suuntauksen arvioimalla kestävää tuotantoa ja tuotteen elinkaarta.

Mannington Commercialin markkinointistrategian perusteella lattiamerkkien tulevaisuuden trendi on seuraava:

  1. Myrkytön tuote ja myrkytön tuotanto
  2. Käytöstä poistettujen tuotteiden vaikutusten parantaminen kierrätettävyyttä parantamalla.
  3. Vähentää sekä tuotteiden että valmistuksen hiilijalanjälkeä.

Miksi Vinyl Free on ratkaisu ympäristön kestävyyden parantamiseen?

PVC-materiaalien käytöstä rakennusmateriaaleina ja lattiapäällysteinä on keskusteltu pitkään niiden ympäristöystävällisyyden ja myrkyllisyyden vuoksi. Aiemmin suuret lattiamateriaalimerkit (ja lähes kaikki niistä) ovat markkinoineet PVC-materiaalia ympäristöystävällisinä tuotteina, koska valmistusprosessi ei edellytä sellaisten liimojen käyttöä, jotka sisältävät runsaasti formaldehydiä.

Tuotemerkit väittävät myös, että PVC-lattiat ovat 100-prosenttisesti kierrätettäviä, mutta jättävät mainitsematta, että PVC-polymeerit voidaan kierrättää vain kemiallisilla prosesseilla, jotka edellyttävät uusien dioksiinien lisäämistä kierrätysprosessin aikana. Kemiallinen prosessi vaatii myös suurta energiankulutusta, mikä ei tee PVC-lattian kierrätyksestä ympäristöystävällistä. Toinen PVC-vinyylilattioiden ongelma on se, että polttaminen tuottaa mustaa savua, joka sisältää myös dioksiineja, ja että pehmittimiä vapautuu myös maaperään, kun PVC:tä hävitetään kaatopaikalle.

Näiden kielteisten ympäristövaikutusten ja kierrätysongelmien vuoksi Zerowaste Europe on ehdottanut PVC:n käytön täydellistä kieltämistä vuoteen 2030 mennessä. Vinyylittömiä tai PVC-vapaita materiaaleja tarvitaan vaihtoehtoiseksi ratkaisuksi nykyisille LVT/SPC-tuotteille.

Opas vinyylittömien LVT- / SPC-levyjen kehittämiseen.

Artikkelissamme Domotex Asia Chinafloor Expo -messuilla tehdyistä havainnoista selitimme, että vinyylittömien elastisten lattiapäällysteiden megatrendi kulkee kahteen suuntaan. Toinen suunta on polyeteenitereftalaatti (PET) ja toinen polypropeenipolymeerit (PP). Manningtonin Proxy Vinyl Free Commercial LVT on valmistettu muotoillusta PET-komposiitista.

COREtec ja Mannington ovat jo lanseeranneet vinyylittömät LVT-lattiat, joten pian markkinoilla on sekä PP- että PET-pohjaisia LVT-lattioita.

author avatar
Marketing

Leave a Reply